12:15

IF Warta

Referat: IK Kongahälla/Kungälvs FF - IF Warta

Tredje raka mot Warta

På lördagen ställdes vi mot IF Warta hemma på Kongevi och det blev faktiskt en smått historisk händelse. 5-0 visade resultattavlan när matchen blåstes av och vi har nu inlett serien med tre raka vinster.

Som vanligt har vi lite tröga matchstarter och under denna lördagens match var det ingen skilland. Men vi hade i stort sett allt bollinnehav redan från start, något som höll i sig hela matchen. Warta spelade kompakt, och ville dra ner på tempot. Något som gjorde oss en aning osäkra då vi inte tidigare spelat mot ett lag som trycker ihop allt så som de gjorde. Det tog ett tag innan tjejerna på planen hittade ett sätt att spela runt det.

Efter drygt 20 minuter fick deras målvakt ett rött kort efter en frilägesutvisning, och det var i och med det som vi kände att vi kan trycka på framåt lite extra. 2-0 var ställningen i halvtid efter mål av Mickan och Freja.

I halvtid pratade vi om olika lösningar på att försöka skapa ytor, då vi upplevde att det var trångt för mittfältare och anfallare, och när andra halvlek väl drog igång var skillanden stor. Vi lyckades komma runt på kanterna fint och gjorde många bra saker som gjorde att vi kom till både fler och farligare lägen än i första halvlek. Nu har vi vunnit tre av tre matcher vilket är historiskt för IKK:s Damer. Så var stolta tjejer.

Nu blir det ett kortare uppehåll och nästa match spelas hemma mot Floda BoIF kl 17:00 den 14 maj.

IK Kongahälla - IF Warta 5-0 (2-0)
Mål: Freja Forsman 2, Mikaela Gustafsson, Ella Wallin, Emma Hansson.